Elementor #1351

  

Oblande

E, da. Volela bih da ovaj moj zna da glumi. Da me pogleda zaljubljeno kao tetreb, pa da trepće i da trči nekad da mi skuva kafu. A ne ono naše ‚‚Aj ti“ , ‚‚Ne mogu ja, aj ti“, ‚‚Bolje ipak ti“ i na kraju ostanemo bez kafe.

Jasle, šah i onlajn budućnost

Nada uvek umire poslednja, pa hrabro upitah gospođu vaspitačicu da li je slučajno pila iz nje, kad me prostreli njeno iznenađeno:
– Kako, pa zar to nije njena?
I dodatno, da me rasturi do kraja:
– Pila je, sve vreme ju je držala, mislila sam da je njena.

Od vampirskog karmina do televizije

Pri ulasku u studio više sam snimala one kablove okolo, jer znam da mi od njih vreba opasnost veća nego od treme. Ma, kakva trema, kad ih prođoh a ne zapeh ni za jedan, sunce me ozari. Ostalo je bajka…

Šta ono beše računar

Ja hodam i ćutim. I crvenim. Škola čestito nije počela a celo odeljenje već zna sve o mom ljubavnom životu. Na čelu s učiteljicom.

Nekako mi se čini da će me biti blam kad je budem lično upoznala.

– Onda im je učiteljica sve objasnila.

 Kuku…

– Pa dobro, Katarina zar si pričala samo o tome?

– I da je moja mama napisala knjigu.

I oproštaj i novi početak

Da će Katarina tek morati da uči o primernom ponašanju, shvatila sam čim je učiteljica počela, a moja Katarina stala da doziva Janu koju zna još iz vrtića. Nije je dugo videla, od večeri pre, kada smo okupili decu iz vrtića u parku u Šumicama i pozvali vaspitačicu sa kojom se nismo pristojni ni oprostili.

Džabe spavate

Da, normalni su, nekako, čudni… Mama i tata nisu normalni, jer ko se normalan usuđuje u današnje vreme da ima decu uopšte? Deca samo nešto traže, uzimaju, uzimaju, otimaju i koštaju. Prvo pelene, posle knjige, pa opet knjige i ko zna jednog dana, možda i diplome, bar se to ovde još relativno skupo plaća. Uvek ima nešto. Svaka razvojna faza košta. Baš svaka. Čuje Mila i mamu i tatu kad govore da ih sve najviše košta živaca, ali ne razume šta to znači. I kako živci da koštaju? Svašta, kao da se kupuju. I kao da je uopšte neko nekad čuo da živci mogu da se kupe. Zato joj ništa nije jasno.